Spuiten & snikken

vz_spuitenensnikkenEen op de zes stellen krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Claudia (1985) en Jan (1984) behoren tot die groep.

In het najaar van 2010 spoelden ze de laatste pillen uit de Yasmin-streep door het toilet. Dag anticonceptie, welkom in de wondere wereld van het zwanger-worden. Helaas zag die wereld er anders uit dan ze hoopten. Op 26 oktober 2011 werd hun grootste angst bevestigd: kinderen krijgen op de natuurlijke manier is zo goed als onmogelijk. Claudia wordt expert op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Met het verstrijken van de maanden en jaren neemt ook de hoop af. Hoeveel verdriet kunnen ze verwerken? In haar boek laat ze zich van haar meest kwetsbare kant zien. Ze deelt in dagboekvorm haar diepste gevoelens over thema’s als vruchtbaarheidsproblemen, liefde, reizen en misbruik.

‘Alles wat ik meemaakte, schreef ik op. De behandelingen, de aanpak, maar vooral mijn emoties. De leegte, de pijn als ik vrouwen zag met een zwangere buik, de eenzaamheid en de manier waarop mijn omgeving reageerde op dit alles. Ik zocht als een spons naar informatie, wilde verhalen lezen van lotgenoten, weten of ik de enige was die doordraaide van alle hormonen. Nu wil ik mijn ervaringen delen met andere stellen voor wie een zwangerschap niet vanzelfsprekend is. Daarom heb ik Spuiten & snikken geschreven. Ik hoop anderen te helpen en taboes te doorbreken. Ik hoop dat lotgenoten (h)erkenning vinden in mijn boek. Ook is het een aanrader voor familieleden en vrienden van deze stellen: wat gaat er in ons om? En hoe ga je om met verminderde vruchtbaarheid als het jou en je omgeving raakt?’

Bestel het boek
Energetische behandeling ter ondersteuning van jouw traject?
Handige links voor lotgenoten