Handige links

Freya
Freya is de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Via Freya kun je in contact komen met lotgenoten. Ook vind je op hun website interessante artikelen en lees je ervaringsverhalen, en alles over de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. Nieuwsgierig naar het filmpje? Kijk het hier.

NVOG
NVOG is de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Op hun website vind je bijvoorbeeld van alle ziekenhuizen en klinieken IVF- en ICSI-resultaten, inclusief cryo-pogingen.

Moeders voor Moeders
Als vrouw heb je maar tien weken de tijd om een andere vrouw zwanger te maken. Hoe? Door urine in te zamelen tussen de zesde en zestiende week van je zwangerschap. Moeders voor Moeders zamelt de urine in, daaruit wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt om geneesmiddelen te ontwikkelen die nodig zijn voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Louise’s Hope netwerk voor wensmama’s
Twee vriendinnen die niet alleen een mooie vriendschap delen, maar hun krachten bundelen en andere vrouwen helpen en steunen. Dat is Louises’s Hope, netwerk voor wensmama’s.

IVF-dagboek
Een blog over het omgaan met IVF en ICSI. Je vindt hier ook voorbeelden van behandelschema’s.

Uitgerekend jij
Magazine over vruchtbaarheidsproblemen

Paaseitjes zoeken in het AMC
Over vruchtbaarheidsproblemen, liefde en reizen